1. Найменування предмета закупівлі із зазначенням коду відповідно до Єдиного закупівельного словника. «ДК 021:2015: (CPV) Овочі, фрукти та горіхи (03220000-9) (лимони, яблука, мандарини, банани, слива, виноград, апельсини, гарбуз)»
2. Вид та ідентифікатор процедури закупівлі. Відкриті торги з особливостями,
3. Очікувана вартість предмета закупівлі. 881 121,00 грн. з ПДВ.
4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі. Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі обумовлені вимогами,
прописаними у державних стандартах України, розроблені та затверджені відповідно до
чинного законодавства України та з врахуванням постанови Кабінету Міністрів України «Про
затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах
оздоровлення та відпочинку» від 24.03.2021 р. № 305. Інформація про технічні та якісні
характеристики предмета закупівлі викладені нижче у формі таблиці.
Найменування товару та вимоги до нього | Одиниці виміру | Кількість |
Лимони Вимоги Лимони мають бути жовтого кольору, свіжими, достатньої зрілості, але без ознак перезрілості та гнилі, без механічних пошкоджень. За розміром-середні. повинні бути вирощені в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, ГМО, цілими, чистими, не уражені хворобами та шкідниками, не повинні містити нітратів та інших шкідливих речовин. Товар повинен бути без сторонніх запахів, з терміном придатності для споживання, у сітках чи ящиках. | кг | 600 |
Яблука Вимоги Яблука свіжі середніх та пізніх термінів достигання. Повинні бути вирощені в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, ГМО, свіжими цілими, чистими без механічних пошкоджень, не уражені хворобами та шкідниками, без ознак гнилі, не повинні містити нітратів та інших шкідливих речовин. Товар повинен бути без сторонніх запахів, з терміном придатності для споживання, у сітках чи ящиках. | кг | 8500 |
Мандарини Вимоги Плоди свіжі, чисті без механічних пошкоджень, без пошкоджень шкідниками і хворобами. Запах та смак, властиві свіжим мандаринам/апельсинам, без стороннього запаху і присмаку, забарвлення від світло – помаранчевого до помаранчевого кольору. Плоди зелені, підгнилі і підморожені не допускаються. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України. Без ГМО. | кг | 600 |
Банани Вимоги Банани мають бути солодкими на смак, свіжими, достатньої зрілості, але без ознак перезрілості (чорні цятки) та без ознак гнилі, без механічних пошкоджень та не вражені шкідниками. Колір плодів жовтий, допускається невелика ділянка зеленого лише біля плодоніжки. За розміром-середні (14 – 20 см). Повинні бути вирощені в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, ГМО, свіжими цілими, чистими не повинні містити нітратів та інших шкідливих речовин. Товар повинен бути без сторонніх запахів, з терміном придатності для споживання, у сітках чи ящиках. | кг | 3000 |
Сливи Вимоги Зовнішній вигляд – плоди свіжі, достатньої зрілості, цілі, чисті, без механічних пошкоджень та пошкодження шкідниками, без перевищеного вмісту хімічних речовин, з типовою для ботанічного сорту формою та забарвленням. | кг | 900 |
Виноград Вимоги Зовнішній вигляд – плоди свіжі, достатньої зрілості, цілі, чисті, без механічних пошкоджень та пошкодження шкідниками, без перевищеного вмісту хімічних речовин, з типовою для ботанічного сорту формою та забарвленням. | кг | 600 |
Апельсини Вимоги Плоди свіжі, чисті без механічних пошкоджень, без пошкоджень шкідниками і хворобами. Запах та смак, властиві свіжим мандаринам/апельсинам, без стороннього запаху і присмаку, забарвлення від світло – помаранчевого до помаранчевого кольору. Плоди зелені, підгнилі і підморожені не допускаються. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України. Без ГМО. | кг | 1500 |
Гарбуз Вимоги Зовнішній вигляд – плоди свіжі, достатньої зрілості, цілі, чисті, без механічних пошкоджень та пошкодження шкідниками, без перевищеного вмісту хімічних речовин, з типовою для ботанічного сорту формою та забарвленням. | кг | 1000 |
Всі поставленні товари повинні відповідати вимогам Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР, нормативно-технологічній документації, встановленим санітарно-гігієнічним нормам, нормам стандартизації і сертифікації та супроводжуватись відповідними документами, що підтверджують їх якість та придатність до використання.
5. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі, бюджетного призначення. Розрахунок очікуваної вартості обумовлений статистичними даними про середньомісячне споживання фруктів у закладах дошкільної освіти Галицького та Франківського районів м. Львова та з врахуванням постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» від 24.03.2021 р. № 305. При визначенні очікуваної вартості на лимони, яблука, бананів, слив, винограду, апельсин, замовником брались до уваги ціни з інформаційної довідки з Львівської Торгово-Промислової палати № 19-09/844 від 22.08.2023р. Згідно з даною довідкою Львівської Торгово-Промислової палати для отримання інформації щодо цін на внутрішньому ринку України (Львівська обл.) на товар було проведено пошук інформації на сайтах фірм – продавців (постачальників) товарів у межах області. При цьому дана довідка передбачає рівень цін на внутрішньому ринку України (Львівська обл.) на товар, станом на серпень 2023 р. При визначенні очікуваної вартості на мандарини та гарбуз інформація про ціни бралась з мережі інтернет, оскільки у вищенаведеній довідці торгово-промислової палати така інформація відсутня.
6. Розмір бюджетного призначення визначений відповідно до розрахунку кошторису на 2023 рік